Go Back
szőlős granola

Szőlős granola recept

Szüreti szőlős granola recept - nem csak borimádóknak.
Elkészítési idő 10 minutes
Sütési idő 25 minutes
Hűlési idő 25 minutes
Idő összesen 1 hour
Mennyiség: 8 adag
Tápérték: 221 kcal

Hozzávalók

  • 250 g zabpehely
  • 2 ek kókuszzsír
  • 2 ek méz
  • 3 ek szőlőlekvár
  • 1 marék dió (opcionális)
  • 1 marék mazsola (opcionális)

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra
  2. Keverd össze a zabpelyhet, a magvakat, a szőlőlekvárt, a felolvasztott kókuszzsírt és a mézet. Ha teszel bele diót, azt is apróra vágva beleteheted.
  3. Terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd kb. 20 percig, félidőben egyszer átkeverve.
  4. Hagyd kihűlni, majd add hozzá a mazsolát, ha szeretnél bele. Légmentesen záródó üvegben vagy dobozban tárold.