Go Back

Pisztáciás granola recept eperdarabkákkal

Álom luxuskivitelben - pisztácia és eper egy ropogós granola találkozásában
Elkészítési idő 10 minutes
Sütési idő 20 minutes
Hűlési idő 20 minutes
Idő összesen 49 minutes
Mennyiség: 7 adag
Tápérték: 301 kcal

Hozzávalók

  • 250 g zabpehely
  • 100 g pisztáciakrém
  • 2 evőkanál evőkanál kókuszzsír
  • 2-3 evőkanál méz (ízlés szerint – ha cukrozatlan a pisztáciakrém, mehet picit több)
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliakivonat (opcionális)
  • 1 marék sós (durvára vágott pisztácia (opcionális))
  • 2 evőkanál liofilizált eper (sütés után hozzáadva – opcionális)

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (légkeveréses: 150 °C).
  2. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet és a durvára vágott pisztáciát.
  3. Egy kisebb edényben olvaszd össze a pisztáciakrémet, kókuszzsírt és mézet, amíg egynemű lesz. Add hozzá a vaníliát (ha használsz).
  4. Öntsd a nedves keveréket a zabpehelyre, és keverd össze alaposan.
  5. Terítsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire, egyenletesen eloszlatva a granola keveréket.
  6. Süsd 15–25 percig, félidőben óvatosan keverd át. Ne süsd túl, hogy ne keseredjen meg a pisztácia.
  7. Hagyd teljesen kihűlni, majd ha kihűlt tedd hozzá a liofilizált eperdarabokat.