Go Back
pina colada müzli recept - ananászos kókuszos trópusi granola házilag

„Pina Colada” granola

Ananászos-kókuszos granola, ami megidézi az imádott trópusi koktélt, a Pina Coladat.
Elkészítési idő 15 minutes
Sütési idő 20 minutes
Hűlési idő 20 minutes
Idő összesen 55 minutes
Mennyiség: 7 adag
Tápérték: 290 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók az ananászos-kókuszos granolához
  • 250 g zabpehely
  • 1 csipet
  • 4 ek méz
  • 3 ek kókuszolaj
  • 0,5 tk vanília aroma
  • 1 ek vaníliás protein por (opcionális)
  • 5-6 ek ananászlé
  • 2 ek citromlé
  • 3 ek kókuszreszelék
  • liofilizált ananász (de ízlés szerint lehet szárított, kandírozott is)
  • kókuszchips

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra.
  2. Tedd egy tálba a kókuszzsírt/olajat és a mézet, majd mikróban melegítsd, míg teljesen felolvad. Ha kész, keverd bele a vanília aromát, a citromlét és az ananászlét is.
  3. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet a csipet sóval és fehérjeporral (ha használsz), és a kókuszreszeléket, majd öntsd rá a nedves keveréket a száraz hozzávalókra, és alaposan forgasd össze.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítsd ki egyenletesen.
  5. Süsd 15 percig légkeveréses módban, majd vedd ki, keverd át, és süsd további kb. 7 percig légkeverés nélkül. Figyeld, nehogy megégjen!
  6. Hagyd teljesen kihűlni, majd keverd hozzá a szárított ananászt, a kókuszchipset!