Go Back

Matchás granola recept málnával és fehércsokival

Színpompás reggeli granola egy kis zöldteával megspékelve.
Elkészítési idő 15 minutes
Sütési idő 25 minutes
Hűlési idő 30 minutes
Idő összesen 1 hour 10 minutes
Mennyiség: 6 adag
Tápérték: 370 kcal

Hozzávalók

  • 200 g nagy szemű zabpehely
  • 3 ek kókuszolaj (kb. 30 g, olvasztva)
  • 3 ek méz (kb. 60 g)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1,5 tk matcha por
  • 1 csipet
  • 30 g fagyasztva szárított málna (liofizált, opcionális)
  • 40 g fehér csokoládé (apró kockákra vágva vagy pasztillák, opcionális)

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (légkeverés: 150 °C).
  2. Keverd össze a zabpelyhet és a sót.
  3. Olvaszd össze a kókuszolajat és a mézet, majd keverd bele a vaníliát és a matchát. Először inkább kevesebb matchát tegyél bele, ha pedig túl erősnek éreznéd, egy kis extra mézzel tudod korrigálni az ízét.
  4. Öntsd a keveréket a száraz alapokra, és forgasd jól össze.
  5. Terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd kb. 20–25 percig, félidőben átforgatva.
  6. Hagyd teljesen kihűlni, majd keverd bele a málnát és a fehér csokit.
  7. Légmentesen záródó üvegben 2 hétig eláll.