Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra.
Tedd egy tálba a vajat és a mézet, majd mikróban melegítsd, amíg a vaj megolvad. (Csinálhatod egy edényben a tűzhelyen is, de a mikró is pont megteszi. ) 🙂 Ha felolvadt, keverd hozzá a vanília- és mandulaaromát.
Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, sót, és ha teszel bele, akkor a vaníliás protein port és lenmagot is.
Öntsd rá a nedves keveréket a száraz hozzávalókra, alaposan forgasd össze. Itt már látni fogod, ahogy összeállnak a darabok.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítsd ki egyenletesen a keveréket.
Süsd 15 percig légkeveréses módban, majd vedd ki, keverd át, és süsd további kb 7 percig légkeverés nélkül. Sütőnként változhat az idő, első alkalommal figyeld nagyon, oda ne égjen.
Hagyd teljesen kihűlni – ekkor történik a mágia, aztán lesz csak igazán ropogós! A mandulát ezt követően tedd hozzá, és már fogyaszthatod is a marcipános granolát!