Go Back
marcipános granola házilag

Marcipános, mandulás granola

Édeskés, mandulás ízvilág egy roppanós müzli formájában.
Elkészítési idő 10 minutes
Sütési idő 22 minutes
Hűlési idő 10 minutes
Idő összesen 42 minutes
Mennyiség: 7 adag
Tápérték: 283 kcal

Hozzávalók

  • 200 g zabpehely
  • 1 csipet
  • 3 ek méz (kb. 80 g)
  • 80 g vaj
  • ½ tk vanília aroma
  • 1-2 tk mandulaaroma
  • szeletelt vagy mandula pálcikák
  • 1 ek vaníliás protein por (opcionális)
  • ½ tk lenmag (opcionális)

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra.
  2. Tedd egy tálba a vajat és a mézet, majd mikróban melegítsd, amíg a vaj megolvad. (Csinálhatod egy edényben a tűzhelyen is, de a mikró is pont megteszi. ) 🙂 Ha felolvadt, keverd hozzá a vanília- és mandulaaromát.
  3. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, sót, és ha teszel bele, akkor a vaníliás protein port és lenmagot is.
  4. Öntsd rá a nedves keveréket a száraz hozzávalókra, alaposan forgasd össze. Itt már látni fogod, ahogy összeállnak a darabok.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítsd ki egyenletesen a keveréket.
  6. Süsd 15 percig légkeveréses módban, majd vedd ki, keverd át, és süsd további kb 7 percig légkeverés nélkül. Sütőnként változhat az idő, első alkalommal figyeld nagyon, oda ne égjen.
  7. Hagyd teljesen kihűlni – ekkor történik a mágia, aztán lesz csak igazán ropogós! A mandulát ezt követően tedd hozzá, és már fogyaszthatod is a marcipános granolát!