Go Back
mandulás fahéjas granola recept házilag

Mandulás-fahéjas granola recept

Ez a fahéjas mandulavajjal és ropogós manduladarabokkal készült granola egyszerre tápláló, illatos és ellenállhatatlan reggeli.
Elkészítési idő 10 minutes
Sütési idő 22 minutes
Hűlési idő 30 minutes
Idő összesen 1 hour 2 minutes
Mennyiség: 8 adag
Tápérték: 283 kcal

Hozzávalók

  • 200 g zabpehely
  • 80 g fahéjas mandulavaj
  • 2-3 ek méz (ízlés szerint)
  • 1 tk fahéj (opcionális, ha a mandulavajban is van)
  • 80 g egész mandula (durvára vágva)
  • 1 ek semleges olaj (pl. kókuszolaj, segít a ropogósságban)
  • Csokidarabok (étcsoki, opcionálisan, sütés után keverve!)

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra.
  2. Keverd össze a mandulavajat, a mézet és az olajat (mikróban pár másodpercig melegítheted, hogy folyékonyabb legyen).
  3. Keverd össze a zabpelyhet, fahéjat a felaprított mandulát, majd öntsd rá a folyékony keveréket is.
  4. Terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, egyenletes rétegben.
  5. 20–25 percig süsd, közben 1–2-szer keverd át, hogy ne égjen meg.
  6. Ha kihűlt, opcionálisan keverhetsz bele csokidarabokat (különben elolvadnak).