Go Back
mákos guba granola recept

Mákos guba granola recept

5 1 értékelés alapján
Ha szereted a klasszikus mákos gubát, ezt a granola receptet biztosan imádni fogod. A ropogós zabpehely, a darált mák és a vaníliás ízvilág együtt egy igazán különleges, mégis könnyen elkészíthető reggelit ad.
Elkészítési idő 10 minutes
Sütési idő 20 minutes
Hűlési idő 20 minutes
Idő összesen 50 minutes
Mennyiség: 8 adag
Tápérték: 205 kcal

Hozzávalók

  • 250 g zabpehely (nagyszemű)
  • 40 g darált mák
  • 20 g vaníliás protein por (opcionális, használhatsz helyette vanília aromát is)
  • 15 g puffasztott quinoa (opcionális, a ropogósabb állagért)
  • 4-5 ek kókuszzsír
  • 4-5 ek méz
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet

Elkészítés
 

  1. Keverd össze a zabpelyhet, a darált mákot, a proteint, a puffasztott quinoát, a fahéjat és a sót egy nagy tálban.
  2. A kókuszzsírt és a mézet melegítsd össze egy kis lábasban vagy a mikróban, majd öntsd a száraz hozzávalókra.
  3. Alaposan forgasd át, hogy minden szem szépen bevonódjon.
  4. Terítsd el sütőpapírral bélelt tepsin, és 160 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20–25 percig, közben egyszer-kétszer átkeverve.
  5. Hagyd teljesen kihűlni – ilyenkor lesz igazán ropogós.