A kávés protein granola elkészítéséhez olvaszd fel a kókuszzsírt a mézzel, majd keverd bele a presszókávét is. Ha használsz vaníliaaromát, azt is ehhez tudod hozzákeverni
Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, vagyis a zabpelyhet, a csipet sót és a kávés protein port.
Öntsd a folyékony keveréket a szárazra, és jól keverd össze. Már itt látni fogod, hogy kezdenek összeállni a részek – ha kevésbé tapad, egy kis mézet tudsz hozzátenni.
Terítsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire, nyomkodd szét egyenletesen. Figyelj rá, hogy megmaradjanak az összefüggő részek, ez lesz jó ropogóssá törhető a végén.
Előmelegített sütőben süsd 150 fokon 10 percig légkeverésen, majd keverd át óvatosan, ügyelve, hogy ne törd össze teljesen a darabokat benne. Tedd vissza további 7-10 percre, légkeverés nélkül. ügyelj rá, hogy ne piruljanak túl a granoladarabok, mert a kesernyés íz nem tesz jót neki, szükség esetén vedd ki egy kicsit hamarabb.
Hagyd teljesen kihűlni, majd törd össze, ha túl nagy darabok maradtak volna. Készen is van a kávés protein granola!