Go Back

Kávés protein granola

Koffeinlöket, ami egy jó reggelibe kell és fehérje, hogy jól is lakjunk. Így készül a kávés granola.
Elkészítési idő 10 minutes
Sütési idő 20 minutes
Hűlési idő 20 minutes
Idő összesen 50 minutes
Mennyiség: 8 adag
Tápérték: 189 kcal

Hozzávalók

  • 220 g zabpehely
  • 3-4 evőkanál kókuszzsír
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kis adag presszó kávé (30 g, 30-40 ml, én jó erősre főztem)
  • 1 tasak (30 g) ice coffee ízű protein por (elhagyható, de javasolt)
  • Pár csepp vanília aroma (opcionális)
  • 1 csipet

Elkészítés
 

  1. A kávés protein granola elkészítéséhez olvaszd fel a kókuszzsírt a mézzel, majd keverd bele a presszókávét is. Ha használsz vaníliaaromát, azt is ehhez tudod hozzákeverni
  2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, vagyis a zabpelyhet, a csipet sót és a kávés protein port.
  3. Öntsd a folyékony keveréket a szárazra, és jól keverd össze. Már itt látni fogod, hogy kezdenek összeállni a részek – ha kevésbé tapad, egy kis mézet tudsz hozzátenni.
  4. Terítsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire, nyomkodd szét egyenletesen. Figyelj rá, hogy megmaradjanak az összefüggő részek, ez lesz jó ropogóssá törhető a végén.
  5. Előmelegített sütőben süsd 150 fokon 10 percig légkeverésen, majd keverd át óvatosan, ügyelve, hogy ne törd össze teljesen a darabokat benne. Tedd vissza további 7-10 percre, légkeverés nélkül. ügyelj rá, hogy ne piruljanak túl a granoladarabok, mert a kesernyés íz nem tesz jót neki, szükség esetén vedd ki egy kicsit hamarabb.
  6. Hagyd teljesen kihűlni, majd törd össze, ha túl nagy darabok maradtak volna. Készen is van a kávés protein granola!