Go Back
high protein granola recept házilag

High protein granola

Ez egy földimogyorós, vaníliás magas fehérjetartalmú változat, amit kedvedre variálhatsz.
Elkészítési idő 10 minutes
Sütési idő 18 minutes
Hűlési idő 20 minutes
Idő összesen 48 minutes
Mennyiség: 7 adag
Tápérték: 205 kcal

Hozzávalók

  • 200 g zabpehely
  • 30 g földimogyoróvajpor
  • 30 g vaníliás fehérjepor
  • 2 ek finomított kókuszolaj
  • 3-4 ek méz vagy juharszirup (mehet kevesebb, csak kevésbé fog összetapadni)
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet
  • aprított mogyoró vagy étcsoki darabok (opcionális)

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra.
  2. Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a fehérjeport, a földimogyoróvajport, a fahéjat és sót.
  3. Egy kis edényben olvaszd meg a kókuszolajat, majd keverd el a mézzel, és öntsd a száraz hozzávalókhoz.
  4. Keverd alaposan össze, hogy minden egyenletesen bevonódjon – ha nem ragad eléggé össze, akkor mézet tegyél még bele, hogy jobban tapadjon.
  5. Terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, és süsd 15-20 percig, félidőnél keverd át óvatosan – nem akarjuk, hogy szétessenek a ropogós darabok. Sütőtől függően kevesebb idő is elég lehet, figyelj, hogy meg ne égjen.
  6. Hagyd teljesen kihűlni – ekkor lesz igazán ropogós.