Go Back
gesztenyés-csokis granola recept házilag

Gesztenyés őszi granola recept

Mennyei sült gesztenye illat, az ínycsiklandó őszi-téli átmenet.
Elkészítési idő 15 minutes
Sütési idő 25 minutes
Hűlési idő 20 minutes
Mennyiség: 4 adag
Tápérték: 280 kcal

Hozzávalók

  • 200 g nagyszemű zabpehely
  • 100 g sült gesztenye (apróra vágva)
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek vaníliás fehérjepor (opcionális)
  • 3 ek méz
  • 2 ek kókuszolaj (vagy olvasztott vaj)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 40-50 g aprított étcsokoládé (opcionális)

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (légkeveréses).
  2. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, gesztenyét, kakaóport, fehérjeport (ha használsz), és sót.
  3. Olvaszd meg a kókuszzsírt a mézzel és vaníliával, majd öntsd a száraz keverékre.
  4. Keverd össze alaposan, hogy minden egyenletesen bevonódjon.
  5. Terítsd el sütőpapíros tepsin, és süsd 25–30 percig, 10–15 percenként átforgatva.
  6. Hagyd teljesen kihűlni, majd keverd bele az aprított csokit.