Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (légkeveréses).
Olvaszd meg a kókuszolajat vagy a vajat és a mézet, majd keverd hozzá a vaníliát és a szárított bazsalikomot. (Ha szeretnéd, tehetsz bele 1 tk citromlevet is, kicsit savanykásabb, így ízletesebb lesz.)
Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, sót.
Öntsd rá a mézes keveréket, alaposan forgasd össze. Keverd hozzá az eperlekvárt is.
Egy sütőpapíros tepsin terítsd el, finoman nyomkodd le, hogy ropogósabb, összetapadós részek alakuljanak ki.
Süsd 10 percig, majd óvatosan keverd át óvatosan, és süsd még kb. 5-7 percig – légkeverés nélkül. Figyelj rá, hogy meg ne égjen.
Hagyd teljesen kihűlni.
Amikor már kihűlt, keverd hozzá a liofilizált epret, ha szükséges, akkor pedig további bazsalikomot is szórhatsz rá. (Sütni nem szabad az epret, mert elveszíti a színét és ropogósságát!)