Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra, én légkeverésesre szoktam állítani.
Egy nagy tálban keverd össze a száraz összetevőket: zabpehely, fahéj, fehérjepor és só.
Egy kis tálban melegítsd össze a kókuszzsírt és a mézet, hogy mindkettő folyós állagú legyen. Erre kiváló a mikró, vagy egy lábosban tűzön is összeolvaszthatod őket.
Öntsd rá a felolvadt zsíros-mézes keveréket a száraz összetevőkre, és keverd jól össze – itt már látszani fog, hogy összetapadnak a a zabszemek.
Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és terítsd szét rajta egyenletesen a fahéjas granola keveréket.
Süsd 10-15 percig a granolát, majd vedd ki, óvatosan keverd át – vigyázva arra, hogy ne törd össze nagyon a granolát, kedvenceink, a nagy ropogós darabok az összeragadt részekből lesznek. :)) Süsd még 5-10 percig, amíg picit megpirul, de ügyelve, hogy ne égjen meg.
Hagyd kihűlni – 20 perc, fél óra után már látni fogod, hogy felveszi a roppanós állagot.