Go Back
egyszerű fahéjas granola recept

Egyszerű fahéjas granola

Ez egy granola alaprecept, amit szuperül lehet variálni, de akkor is isteni, ha mást nem teszel bele.
Elkészítési idő 7 minutes
Sütési idő 20 minutes
Hűlési idő 20 minutes
Idő összesen 47 minutes
Mennyiség: 7 adag
Tápérték: 322 kcal

Hozzávalók

  • 310 g zabpehely (nagyszemű)
  • 3,5 ek kókuszzsír (50-70g)
  • 5 ek méz (kb 125 g)
  • 5 ek vaníliás fehérjepor (50-60 g, de opcionálisan elhagyható)
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra, én légkeverésesre szoktam állítani.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz összetevőket: zabpehely, fahéj, fehérjepor és só.
  3. Egy kis tálban melegítsd össze a kókuszzsírt és a mézet, hogy mindkettő folyós állagú legyen. Erre kiváló a mikró, vagy egy lábosban tűzön is összeolvaszthatod őket.
  4. Öntsd rá a felolvadt zsíros-mézes keveréket a száraz összetevőkre, és keverd jól össze – itt már látszani fog, hogy összetapadnak a a zabszemek.
  5. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és terítsd szét rajta egyenletesen a fahéjas granola keveréket.
  6. Süsd 10-15 percig a granolát, majd vedd ki, óvatosan keverd át – vigyázva arra, hogy ne törd össze nagyon a granolát, kedvenceink, a nagy ropogós darabok az összeragadt részekből lesznek. :)) Süsd még 5-10 percig, amíg picit megpirul, de ügyelve, hogy ne égjen meg.
  7. Hagyd kihűlni – 20 perc, fél óra után már látni fogod, hogy felveszi a roppanós állagot.