Go Back
kakaós granola recept házilag - csokis müzli otthon, egyszerűen

Csokis-kakaós granola

Egyszerű, de nagyszerű kakaós granola, ami akár tovább is variálható.
Elkészítési idő 10 minutes
Sütési idő 20 minutes
Hűlési idő 17 minutes
Idő összesen 52 minutes
Mennyiség: 7 adag
Tápérték: 245 kcal

Hozzávalók

  • 250 g zabpehely (kb. 2,5 bögre)
  • 1 mérőkanál vaníliás fehérjepor (opcionális, az Oreo-s hatásért)
  • 1 teáskanál fahéj (opcionális)
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 3 evőkanál kókuszzsír (olvasztva, kb. 45 g)
  • 1 csipet
  • Étcsoki vagy fehércsoki darabok
  • Kókuszchips
  • Aszalt gyümölcs (pl. meggy vagy mazsola)

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (légkeveréses: 150 °C).
  2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: zabpehely, (fehérjepor és fahéj – ha használsz), kakaópor, só.
  3. Olvaszd meg a kókuszzsírt, keverd hozzá a mézet, majd öntsd a száraz alapanyagokra. Keverd alaposan össze, hogy mindenhol bevonja.
  4. Terítsd ki egyenletesen a kakaós granola alapját egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. Süsd kb. 20–25 percig, félidőnél egyszer keverd át.
  6. Hagyd teljesen kihűlni – ilyenkor válik igazán ropogóssá.
  7. Ha szeretnéd, keverj bele csokidarabokat, kókuszchipset vagy aszalt gyümölcsöt a végén.