Go Back
almás fahéjas granola recept házilag

Almás-fahéjas granola recept

Kellemes őszi ízek egy granola testébe bújva.
Elkészítési idő 10 minutes
Sütési idő 20 minutes
Hűlési idő 20 minutes
Idő összesen 50 minutes
Mennyiség: 6
Tápérték: 344 kcal

Hozzávalók

  • 250 g nagyszemű zabpehely
  • 60 g dió vagy pekándió (durvára vágva, opcionális)
  • 2 tk őrölt fahéj
  • ¼ tk őrölt szerecsendió (opcionális, de nagyon jól illik hozzá)
  • ¼ tk
  • 3 ek kókuszolaj (vagy más semleges olaj)
  • 3 ek méz vagy juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 30-40 g almachips (durvára törve, a sütés után keverjük bele)

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (légkeverésesnél kb. 150 °C).
  2. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, diót, fahéjat, szerecsendiót és sót.
  3. Egy kis lábasban, alacsony lángon (vagy mikróban) olvaszd össze a kókuszolajat, mézet/juharszirupot és vaníliát, amíg egynemű lesz.
  4. Öntsd az édes-olajos keveréket a száraz hozzávalókra, és jól keverd össze.
  5. Terítsd el a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsin egyenletes, vékony rétegben.
  6. Süsd 30–35 percig, félidőben keverd át, hogy egyenletesen piruljon. A szélek gyorsabban sülnek, figyelj rá!
  7. Hagyd teljesen kihűlni a tepsin – ekkor lesz igazán ropogós.
  8. Ha kihűlt, keverd hozzá az almachips darabokat.