Nem tudom, hogy egy olaszországi utazás, vagy a dubaji csokoládéláz hozza meg a kedvet a pisztáciás dolgokhoz, de amint úgy alakult, hogy pisztáciakrém és sós pisztácia is került a háztartásomba, nem tudtam másra gondolni. Hát, így született meg az otthon is elkészíthető pisztáciás granola recept. Álom? Igen! Egy kicsit luxus? Talán. De nem pont erre vágyunk egy olyan reggelen, amikor szeretnénk jól indítani a napot?

Elkészítési idő 10 minutes mins
Sütési idő 20 minutes mins
Hűlési idő 20 minutes mins
Idő összesen 49 minutes mins
Mennyiség: 7 adag
Tápérték: 301 kcal
Hozzávalók
- 250 g zabpehely
- 100 g pisztáciakrém
- 2 evőkanál evőkanál kókuszzsír
- 2-3 evőkanál méz (ízlés szerint – ha cukrozatlan a pisztáciakrém, mehet picit több)
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat (opcionális)
- 1 marék sós (durvára vágott pisztácia (opcionális))
- 2 evőkanál liofilizált eper (sütés után hozzáadva – opcionális)
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (légkeveréses: 150 °C).
- Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet és a durvára vágott pisztáciát.
- Egy kisebb edényben olvaszd össze a pisztáciakrémet, kókuszzsírt és mézet, amíg egynemű lesz. Add hozzá a vaníliát (ha használsz).
- Öntsd a nedves keveréket a zabpehelyre, és keverd össze alaposan.
- Terítsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire, egyenletesen eloszlatva a granola keveréket.
- Süsd 15–25 percig, félidőben óvatosan keverd át. Ne süsd túl, hogy ne keseredjen meg a pisztácia.
- Hagyd teljesen kihűlni, majd ha kihűlt tedd hozzá a liofilizált eperdarabokat.
Tárolás
Légmentesen záródó üvegben vagy dobozban szobahőmérsékleten 2 hétig simán eláll.
Tippek a pisztáciás granolához
- Ha nincs liofilizált epered, használhatsz helyette málnát, vagy akár apróra vágott fehércsoki darabokkal is szuper!
- Ez a granola joghurt tetején isteni, de uzsonnára önmagában is simán elcsipegethető.

Érdekel más epres recept? Nézd meg ezt az epres-bazsalikomos granola receptet!


