Gondoltad volna, hogy minden rossz érzés nélkül is lehet koktéllal indítani a napot? No, bár ez most egy Virgin Pina Colada lesz alkohol nélkül, de az ananászos kókuszos granola esetén ez nem vesz el az ízélményből. Készülj az egzotikus, trópusi meleg hűsítő italára, amit most egy roppanós reggeli formájában dolgoztam át.
Ez egy igazi ananászos és kókuszos granola recept lesz, ami egyszerre frissítő, izgalmas és valódi sztárja a reggelizőasztalnak. Bár a friss ananász és kókusz is isteni lenne benne a joghurt mellé, ezúttal liofilizált ananásszal és kókuszchipssel bolondítottam meg.
Hozzávalók az ananászos-kókuszos granolához
- 250 g zabpehely
- egy csipet só
- 4 ek méz
- 3 ek kókuszolaj
- fél tk vanília aroma
- 1 ek vaníliás protein por (opcionális)
- 5-6 ek ananászlé
- 2 ek citromlé
- 3 ek kókuszreszelék
- liofilizált ananász (de ízlés szerint lehet szárított, kandírozott is)
- kókuszchips
Így készül a pina colada-s granola házilag
- Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra.
- Tedd egy tálba a kókuszolajat és a mézet, majd mikróban melegítsd, míg teljesen felolvad. Ha kész, keverd bele a vanília aromát.
- Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet a csipet sóval és fehérjeporral (ha használsz), majd öntsd rá a nedves keveréket a száraz hozzávalókra, és alaposan forgasd össze.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítsd ki egyenletesen.
- Süsd 15 percig légkeveréses módban, majd vedd ki, keverd át, és süsd további kb. 7 percig légkeverés nélkül. Figyeld, nehogy megégjen!
- Hagyd teljesen kihűlni, majd keverd hozzá a szárított ananászt, a kókuszchipset!
Mivel dobhatod még fel ezt a trópusi, ananászos kókuszos granola receptet?
- Kókuszreszelék – ezt a sütés előtt belekeverheted, de figyelj rá, hogy ne égjen meg.
- Mangó- vagy banánchips – ha nem elég az egzotikum, ezek a gyümölcsök mennek hozzá!
- Pirított vagy natúr mandula – ropogós és finom!
- Fehércsoki cseppek – nem kifejezetten diétás, de sosem árthat!
A Pina Colada granola tárolása
Ahogy a legtöbb házi granolánál: csak teljesen kihűlt állapotban tedd el, különben bepuhul. Használj jól zárható üveget vagy fém dobozt, és tárold száraz, hűvös helyen – ne közvetlen napfényen. A hozzáadott gyümölcsdarabok miatt figyelj rá, hogy ne maradjon benne felesleges nedvesség.
Megfelelő tárolással ez a granola is kb. 2–3 hétig friss és finom marad.
Hány adag lesz belőle?
Nálam ez a mennyiség 6–8 reggelire is elég, ha joghurttal, friss gyümölccsel tálalod, végképp – de vigyázat, annyira finom, hogy simán rá lehet járni napközben is. 😉
Szereted a gyümölcsös ízeket? Tegyél egy próbát az epres-bazsalikomos granola receptemmel is!