Mindig is szerettem a mandulát – magában ropogtatva, süteményben, marcipánként, macaronként vagy krém formájában. Amikor először láttam meg a fahéjas mandulavajat a Szatócskában, nem sokat gondolkodtam, míg megszületett a mandulás granola ötlete. Ez a recept azoknak szól, akik szeretik, ha a reggeli nemcsak tápláló, de igazán karakteres is: minden falatban ott a mandula telt íze, a fahéj melegsége és (ha kéred) egy kis csoki kényeztetése. Szerencsére a mandulát nem csak az ízéért szeretjük, íme miért kéne többet fogyasztanunk:
A mandula jótékony hatásai
- Egészséges zsiradékforrás: egyszeresen telítetlen zsírsavak, jó hatással a szívre.
- Magnézium és E-vitamin forrás: támogatja az idegrendszert, immunrendszert, antioxidáns hatású.
- Fehérjében gazdag: hozzájárul a jóllakottságérzethez.
- Segít stabilizálni a vércukorszintet: lassítja a szénhidrátok felszívódását.
Szóval nemcsak finom, hanem egészséges alapanyag is!

Elkészítési idő 10 minutes mins
Sütési idő 22 minutes mins
Hűlési idő 30 minutes mins
Idő összesen 1 hour hr 2 minutes mins
Mennyiség: 8 adag
Tápérték: 283 kcal
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra.
- Keverd össze a mandulavajat, a mézet és az olajat (mikróban pár másodpercig melegítheted, hogy folyékonyabb legyen).
- Keverd össze a zabpelyhet, fahéjat a felaprított mandulát, majd öntsd rá a folyékony keveréket is.
- Terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, egyenletes rétegben.
- 20–25 percig süsd, közben 1–2-szer keverd át, hogy ne égjen meg.
- Ha kihűlt, opcionálisan keverhetsz bele csokidarabokat (különben elolvadnak).