Kávés protein granola recept – koffeindús ébresztés

Kávéimádók, figyelem! Elkészítettem, amire mindig is szükségünk volt! 😀
Már régóta érlelődött bennem, hogy hogyan lehet a reggelibe még több koffeint csempészni, a kávés protein granola ennek eredménye lett!

A maximális kávés hatásért a proteinpor mellett espresso formájban kerül bele az isteni nedű, így bolondítottam meg a fehérjés granolát kávéval, ahol csak lehetett. Ébresztőre felkészülni!

házi granola kávéval és proteinnel - fehérjés reggeli recept

Hozzávalók a kávés protein granola recepthez:

  • 220 g zabpehely
  • 3-4 evőkanál kókuszzsír
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kis adag presszó kávé (30 g, 30-40 ml, én jó erősre főztem)
  • 1 tasak (30 g) ice coffee ízű protein por
  • Pár csepp vanília aroma (opcionális)
  • egy csipet só

Így készül a fehérjés granola kávéval:

  1. A kávés protein granola elkészítéséhez olvaszd fel a kókuszzsírt a mézzel, majd keverd bele a presszókávét is. Ha használsz vaníliaaromát, azt is ehhez tudod hozzákeverni
  2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, vagyis a zabpelyhet, a csipet sót és a kávés protein port.
  3. Öntsd a folyékony keveréket a szárazra, és jól keverd össze. Már itt látni fogod, hogy kezdenek összeállni a részek – ha kevésbé tapad, egy kis mézet tudsz hozzátenni.
  4. Terítsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire, nyomkodd szét egyenletesen. Figyelj rá, hogy megmaradjanak az összefüggő részek, ez lesz jó ropogóssá törhető a végén.
  5. Előmelegített sütőben süsd 150 fokon 10 percig légkeverésen, majd keverd át óvatosan, ügyelve, hogy ne törd össze teljesen a darabokat benne. Tedd vissza további 7-10 percre, légkeverés nélkül. ügyelj rá, hogy ne piruljanak túl a granoladarabok, mert a kesernyés íz nem tesz jót neki, szükség esetén vedd ki egy kicsit hamarabb.
  6. Hagyd teljesen kihűlni, majd törd össze, ha túl nagy darabok maradtak volna. Készen is van a kávés protein granola!
kávés protein granola a sütőben - házi granola recept

Extra tippek a fehérjés granolához:

  • Ez az a granola, amihez a fehér és az étcsoki is isteni. Ha igazi habzsi-dőzsire vágysz, tegyél bele mindkettőt!
  • Kávé fanatikusoknak: tegyél egy kis kávét a tejbe is. Soknak hangzik, de mamma mia!
  • Roppanást keresel? Adj hozzá egy kis mandulát sütés után, vagy egy kis mogyorót.

Hogyan tudod tárolni a protein granolát?

A legtöbb házi granola esetében csupán néhány dologra kell figyelni: légmentesen záródó doboz vagy üveg tároló, száraz-hűvös helyen tartás (ne tedd ki közvetlen napfényre). Ha így teszed el, 2-3 hétig nyugodtan fogyaszthatod – de ha jól sikerül, ennyi ideje nem lesz a szekrényben. 😀

Érdekel más protein granola recept? Nézz körül a receptek között, a földimogyorós, vaníliás egy mennyei alaprecept!

Megosztás Facebookon