Kávéimádók, figyelem! Elkészítettem, amire mindig is szükségünk volt! 😀
Már régóta érlelődött bennem, hogy hogyan lehet a reggelibe még több koffeint csempészni, a kávés protein granola ennek eredménye lett!
A maximális kávés hatásért a proteinpor mellett espresso formájban kerül bele az isteni nedű, így bolondítottam meg a fehérjés granolát kávéval, ahol csak lehetett. Ébresztőre felkészülni!
Hozzávalók a kávés protein granola recepthez:
- 220 g zabpehely
- 3-4 evőkanál kókuszzsír
- 3 evőkanál méz
- 1 kis adag presszó kávé (30 g, 30-40 ml, én jó erősre főztem)
- 1 tasak (30 g) ice coffee ízű protein por
- Pár csepp vanília aroma (opcionális)
- egy csipet só
Így készül a fehérjés granola kávéval:
- A kávés protein granola elkészítéséhez olvaszd fel a kókuszzsírt a mézzel, majd keverd bele a presszókávét is. Ha használsz vaníliaaromát, azt is ehhez tudod hozzákeverni
- Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, vagyis a zabpelyhet, a csipet sót és a kávés protein port.
- Öntsd a folyékony keveréket a szárazra, és jól keverd össze. Már itt látni fogod, hogy kezdenek összeállni a részek – ha kevésbé tapad, egy kis mézet tudsz hozzátenni.
- Terítsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire, nyomkodd szét egyenletesen. Figyelj rá, hogy megmaradjanak az összefüggő részek, ez lesz jó ropogóssá törhető a végén.
- Előmelegített sütőben süsd 150 fokon 10 percig légkeverésen, majd keverd át óvatosan, ügyelve, hogy ne törd össze teljesen a darabokat benne. Tedd vissza további 7-10 percre, légkeverés nélkül. ügyelj rá, hogy ne piruljanak túl a granoladarabok, mert a kesernyés íz nem tesz jót neki, szükség esetén vedd ki egy kicsit hamarabb.
- Hagyd teljesen kihűlni, majd törd össze, ha túl nagy darabok maradtak volna. Készen is van a kávés protein granola!
Extra tippek a fehérjés granolához:
- Ez az a granola, amihez a fehér és az étcsoki is isteni. Ha igazi habzsi-dőzsire vágysz, tegyél bele mindkettőt!
- Kávé fanatikusoknak: tegyél egy kis kávét a tejbe is. Soknak hangzik, de mamma mia!
- Roppanást keresel? Adj hozzá egy kis mandulát sütés után, vagy egy kis mogyorót.
Hogyan tudod tárolni a protein granolát?
A legtöbb házi granola esetében csupán néhány dologra kell figyelni: légmentesen záródó doboz vagy üveg tároló, száraz-hűvös helyen tartás (ne tedd ki közvetlen napfényre). Ha így teszed el, 2-3 hétig nyugodtan fogyaszthatod – de ha jól sikerül, ennyi ideje nem lesz a szekrényben. 😀
Érdekel más protein granola recept? Nézz körül a receptek között, a földimogyorós, vaníliás egy mennyei alaprecept!