Egyszerű fahéjas granola – alap reggeli otthon, gyorsan

Vannak olyan napok, amikor nincs másra szükség, mint a legegyszerűbb receptekre, amik nem okozhatnak csalódást. Akár most ismerkedsz a granolák világával, akár csak egy nem túlbonyolított receptre vágysz, a klasszikus fahéjas protein granola házilag jó társad lesz reggelire (vagy csak nassolnivalónak is). Mézzel természetesen édesített, a kókuszzsírral pedig egészséges zsírral teli, egyben elképesztő ropogós.

egyszerű fahéjas granola recept

Egyszerű fahéjas granola

Ez egy granola alaprecept, amit szuperül lehet variálni, de akkor is isteni, ha mást nem teszel bele.
Elkészítési idő 7 minutes
Sütési idő 20 minutes
Hűlési idő 20 minutes
Idő összesen 47 minutes
Mennyiség: 7 adag
Tápérték: 322 kcal

Hozzávalók

  • 310 g zabpehely (nagyszemű)
  • 3,5 ek kókuszzsír (50-70g)
  • 5 ek méz (kb 125 g)
  • 5 ek vaníliás fehérjepor (50-60 g, de opcionálisan elhagyható)
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet

Elkészítés
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra, én légkeverésesre szoktam állítani.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz összetevőket: zabpehely, fahéj, fehérjepor és só.
  3. Egy kis tálban melegítsd össze a kókuszzsírt és a mézet, hogy mindkettő folyós állagú legyen. Erre kiváló a mikró, vagy egy lábosban tűzön is összeolvaszthatod őket.
  4. Öntsd rá a felolvadt zsíros-mézes keveréket a száraz összetevőkre, és keverd jól össze – itt már látszani fog, hogy összetapadnak a a zabszemek.
  5. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és terítsd szét rajta egyenletesen a fahéjas granola keveréket.
  6. Süsd 10-15 percig a granolát, majd vedd ki, óvatosan keverd át – vigyázva arra, hogy ne törd össze nagyon a granolát, kedvenceink, a nagy ropogós darabok az összeragadt részekből lesznek. :)) Süsd még 5-10 percig, amíg picit megpirul, de ügyelve, hogy ne égjen meg.
  7. Hagyd kihűlni – 20 perc, fél óra után már látni fogod, hogy felveszi a roppanós állagot.
klasszikus fahéjas granola házilag proteinnel

Tárolás – Mibe tedd a granolát?

Mindenképp várd meg, hogy rendesen kihűljön a granolád. Ha ez megtörtént, válassz egy légmentesen zárható tárolót vagy dobozt, és abba tedd bele a kész fahéjas protein granolát. Száraz, hűvös helyen kb 2 hétig nyugodtan fogyaszthatod, nem szükséges hűtőbe tenni.

Extra tippek az egyszerű fahéjas granolához

Ez a granola recept nagyon jól variálható további finomságokkal, ha egy kicsit kísérleteznél. Mivel lehet feldobni?

  • Vaníliás helyett karakteresebb ízű fehérjeporokkal – epres, kávés.. válaszd a kedvenced!
  • Diófélék: dió, pekándió, makadámdió, mandula – ezeket a magvakat sütés után add hozzá, és máris egy teljesen más karakterű granolával találod szembe magad.
  • Aszalt gyümölcsök: meggy, vörösáfonya, barack – szuper kiegészítői, ha egy kis gyümölcsösséget vinnél bele.

Ugye milyen egyszerű granolát készíteni? Nézd meg a következő egyszerű, kakaós granola receptemet!

Ha további inspirációra vágysz, nézz szét további protein granola receptjeim között, vagy a teljes kínálatban!

Megosztás Facebookon
0 0 votes
Értékeld a cikket, receptet!
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments