Van reggeli, ami finom. Aztán van, ami szép. És van a Barbie granola, ami egyszerre mindkettő – ráadásul csajosabb nem is lehetne!
Ez a rózsaszín reggeli nem mesterséges színezékkel, hanem természetes céklapürével kapja a varázslatos árnyalatát. A színe nemcsak mosolyt csal az arcodra, de már attól jobban indul a nap, hogy ránézel. És ha ez nem lenne elég, megbolondítjuk málnadarabokkal és fehércsokival, amitől egyszerre lesz gyümölcsös, édes és ropogós.
Egyszerre izgalmas és addiktív – figyelem, könnyen azon kapod magad, hogy „csak még egy falatot” eszel… és hopp, már üres az üveg. 😄
Tálalhatod joghurttal, tejjel, vagy csak úgy magában nassolva.
Egy biztos: ez nem csak reggeli – ez jókedv egy tálban.

Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt
160 °C
- Keverd össze a száraz összetevőket – a zabpelyhet és a sót, ha pedig használsz, akkor a vaníliás protein port is.
- Egy másik tálban keverd össze a kókuszolajat, a mézet, a céklapürét és a vaníliát.
- Öntsd a nedves keveréket a zabpehelyre, és alaposan forgasd össze, hogy minden szemre jusson a rózsaszín keverékből.
- Terítsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenletesen a rózsaszín granolaalapot, és süsd kb 20-25 percig, félidőben átkeverve.
- Hagyd teljesen kihűlni, majd csak ezután keverd hozzá a csokit, illetve a szárított málnát, ha teszel bele.
A céklapüré elkészítése
Bármilyen meglepő is, a céklapüréhez céklára lesz szükségünk – és semmi másra. Fogj 2 kisebb céklát, pucold meg, majd sütőben vagy forró vízben főzd puhára. Én általában kisebb kockákra vágom, hogy gyorsabban meglegyen. Hagyd kihűlni, majd pedig egy turmixgépben pépesítjük. Készen is vagyunk! 🙂